Kalkoensalade met meloen

Kalkoensalade met meloen

Kalkoensalade met meloen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

het sap van 1 limoen
het sap van 1 sinaasappel
het sap van 1 grapefruit
1 dl olijfolie extra virgine
1 eetlepel fijngehakt bieslook
zout, versgemalen peper
4 verse kerveltakjes
250 gr gerookte kalkoenfilet (of gerookte kipfilet)
1 kleine zoete meloen
100 gr gemengde friséesla
1 potje crème fraîche (125 ml)

Bereiden

Klop een dressing van het citrussap met de olijfolie.
Roer het bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Pluk de blaadjes van de takjes kervel.
Snijd de kalkoenfilet in stukjes.
Halveer de meloen, verwijder het zaad en steek er met een
meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit.
Verdeel de sla over 4 borden, schep de dressing erover, leg de stukjes
kalkoenfilet en de meloenbolletjes op de sla, schep er wat crème
fraîche op en garneer met de kervelblaadjes.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus